MARITIEM

Seehundfahrer  

In een uiterste poging om de geallieerde scheepvaart in de kustwateren onmogelijk te maken werden door de Duitsers dwergonderzeeboten ingezet, met name vanuit IJmuiden, Hoek van Holland en Hellevoetsluis. Deze website is geheel gewijd aan U-boottype 127, beter bekend als Seehund.

Forum-Marinearchiv  

Een Duitstalig forum voor iedereen die belang stelt in de voormalige Duitse Kriegsmarine, vooral gericht op historici, ship lovers en modelbouwers.

Atlantikpirat  

Een Engelstalig forum met vele onderwerpen over de Kriegsmarine, ingedeeld in verschillende categoriën zoals verzamelobjecten, het varend materieel, community-items en een marktplaats.

U-Bootmuseum  

De Duitstalige site van het U-Boot-Museum in Cuxhaven. Naast informatie over het museum zelf vind je op deze site veel technische informatie over alle Duitse U-Boten van het begin van de vorige eeuw tot nu.

MarineArchiv  

De Duitstalige site van het Historisches MarineArchiv biedt een platform voor de presentatie van gegevens, artikelen en rapportages over de geschiedenis van de Duitse marines door de eeuwen heen.

Zeester  

Het Duikteam Zeester heeft voor onze kust onder meer het wrak van een torpedoboot (V 84) en een U-boot (UB 61) onderzocht, beide van de Kaiserliche Marine (WO I). De site biedt veel informatie, ook over andere wrakken, zoals de Engelse E.3.

Roompot
 

De Wrakduikstichting "De Roompot" is betrokken bij de berging van de Marinefährprahm MFP 920DM in het Veerse Meer. Twaalf duikers met een NAS1-certificaat (Nautical Archaeology Society) maken deel uit van de organisatie.

Battlefield Tour  

Strijd om de Maasbruggen, een historische oorlogswandeling. Deze tour belicht het verloop van de strijd rond de Maasbruggen in Rotterdam tijdens de Meidagen van 1940.

Nippon Kaigun  

Schepen, bewapening en operaties van de Japanse Marine vormen het onderwerp van deze site. Daar is onder andere een artikel te vinden over de uiteindelijke en onvermijdelijke nederlaag van Japan in WO2.

 

BUNKERS

KCZ  

 

Het Bunkermuseum IJmuiden is gevestigd in de voormalige Marine Küstenbatterie Heerenduin, een onderdeel van de Atlantik Wall dat gebouwd is in het gebied dat we tegenwoordig kennen als IJmuiden aan Zee.

 

Bunkerarchief  

Het Bunkerarchief is een rijke vindplaats van informatie over de Duitse bunkers in de voormalige Festung IJmuiden.

Bunkerart  

De Bunkerart website bevat een grote verzameling van officiële en onofficiële opschriften en beschilderingen van voormalige Duitse bunkers, achtergelaten door arbeiders en militairen.

 

TWEEDE WERELDOORLOG

Go2War2  

De website Go2War2 is het grootste Nederlandstalige online-naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog.

Urk in oorlogstijd  

De Stichting Urk in Oorlogstijd stelt zich ten doel de geschiedenis van Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog te onderzoeken en onder de aandacht te brengen van de Urker bevolking en andere geïnteresseerden.