Bijeenkomst Hr Ms Mercuur

 

Wie zijn wij en wat doet de werkgroep

Bij het woord Kriegsmarine denkt iedereen aan de Bismarck en de U-boten. Maar er valt over dit Wehrmacht-onderdeel veel meer te vertellen. Daarom is de Werkgroep Kriegsmarine in 2004 gestart met een eigen tijdschrift en een eigen website. De leden van onze werkgroep hebben vaak een eigen specialisme, zoals de journaals (Kriegstageb√ľcher of KTB's)van Kriegsmarine-eenheden die in Nederlandse wateren opereerden, of de S-Boote. De informatie die wij verzamelen wordt gebruikt voor historische publicaties in ons eigen tijdschrift, het Magazine, maar ook in boeken die sommige leden hebben geschreven. Inmiddels geniet de Werkgroep enige bekendheid. Zo worden wij regelmatig benaderd door duikclubs die onder de Nederlandse kust op nog onbekende wrakken van Duitse oorlogsschepen stuiten. Dan zoeken we uit om welk schip het gaat en hoe het op die plaats terecht is gekomen.

 

Omslag propagandaboekje ca. 1941Wat kunt u van ons verwachten?

Als lid van de Werkgroep ontvangt u drie keer per jaar ons Magazine. Ook wordt u jaarlijks drie keer uitgenodigd voor een bijeenkomst op een historische lokatie. Zo hebben we de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan het Oorlogs- en Verzetmuseum Rotterdam, het Bunker Museum IJmuiden en de voormalige Luftwaffe Gefechtsleitstand Diogenes in Schaarsbergen. Verder kunt u gebruik maken van de expertise van onze leden bij het beantwoorden van uw vragen. Zoekt u iets of iemand, wilt u ergens meer over weten, de Werkgroep zal zijn uiterste best doen u te helpen. Wij beschikken over goede kontakten wereldwijd, boeken, dokumenten en archiefstukken.

Klik hier als u het Magazine nr. 21 van augustus 2012 als .pdf wil bekijken of downloaden.

 

Wat verwachten wij van u?

De naam Werkgroep betekent niet dat onze leden door ons aan het werk worden gezet. U kunt eenvoudigweg lid zijn en het Magazine ontvangen, maar u kunt natuurlijk ook deelnemen aan onderzoek, als vrijwilliger in onze organisatie actief zijn of andere wijze een bijdrage leveren aan de WGKM. Wij zijn ons ervan bewust dat de meeste mensen met hun vrije tijd moeten woekeren, dus u kunt zelf bepalen of u al dan niet wilt deelnemen aan onze activiteiten.

 

Lid worden?

Dat kan. Voor €15,- per jaar bent u al lid van onze Werkgroep. U kunt zich nu opgeven door het formulier op deze website in te vullen.